"כל דבר שערכו רק בכסף, הוא זול" - ג'ון סטיינבק
אם אתם כמוני, אז גם לאחר שהחלטתם שאתם שאתם מעוניינים לרכוש מוצר או שירות מסוים, צריכים לקרות עוד כמה וכמה דברים כדי להיות משוכנעים שזו ההחלטה הנכונה ונבצע את הרכישה.
המוכרים שצריכים לרכוש את אמוננו. את אמוננו בהם, אמוננו בארגון ואמוננו במוצר שנקבל. הרבה דברים יכולים להשתבש, ואנחנו חוששים להיות במצב שהוצאנו כסף שערכו רב מערך המוצר או השירות שנקבל.
דרך טובה בה המוכר יכול ליצור את האמון הוא על ידי נתינת ערך בכל שלב של תהליך המכירה ולאחריה, כך שהרוכשים ישתכנעו שהרכישה נותנת ערך רב, על פי ציפיותיהם ומעלה.
שיהיה קל לעשות איתך עסקים
אם קשה לעשות איתך עסקים, לקוחות יחפשו מקום אחר. צריך להיות קל למצוא אותך, לברר מה הדבר המדויק שכדאי לרכוש, את העלות, אמצעי התשלום, המשלוח, ההתקנה, השירות וכו'
שיהיה קל ליצור קשר איתך ועם אחרים בארגון
אחד הדברים המתסכלים ללקוחות הוא קושי ליצירת קשר, לברר מידע ולפתור בעיות. הזמן של הלקוח יקר לפחות כמו שלך, וכל דקה שהלקוח נאלץ לבזבז, מפחיתה את ערך הארגון שלך בעיניו.
שיהיה קל להשתמש במוצר
מוצר או שירות שנרכש, אך לאחר מכן הלקוח אינו משתמש בו ומרגיש שבזבז את כספו, הוא אסון תדמיתי עבורך. ראשית, הלקוח לא יחזור לרכוש שוב, ובנוסף, יתכן וימליץ לאחרים לא לרכוש. שווה להשקיע הרבה כדי לוודע שהלקוחות משתמשים במוצרים ומקבלים מהם ערך.
שיפור תפוקה ופריון של הלקוח
אם הלקוח חוסך כסף או מרוויח יותר כסף בזכות הדברים שרכש ממך, אז קל ללקוח לזהות את הערך שהוא מקבל, לרכוש שוב ולהמליץ לאחרים.
לתת שירות זמין בכל עת שנדרש ללקוח
לקוח יכול לחשוש שירכוש את המוצר או השירות, ולא יצליח להפעיל או לממש את הערך שלו ציפה עקב בעיה כלשהי. אם הלקוח יידע שיכול לקבל שירות בכל עת, יהיה יותר בטוח בקבלת הערך.
שיפור במורל ובהרגשה של הלקוח בעקבות הרכישה
אנחנו לוגיים ושקולים במידה רבה, אך לרגשות והרגשות שלנו יש כוח רב והשפעה רבה על האופן בו אנו פועלים ומקבלים החלטות. אנשים מוכנים להשקיע הרבה מאוד כדי לקבל עלייה במורל והרגשה טובה. שמחה, צחוק, עלייה במעמד, אהבה, נחשקות, פופולריות ועוד, הם דוגמאות להרגשה טובה שניתן ליצור ללקוח.
פרק נוסף שיעניין אותך: התמודדות עם התנגדויות לקוח למחיר
שהעלות תהייה בתחום המקובל בשוק, והערך רב מהמקובל בשוק
אף אחד לא רוצה לשלם יותר מידי, אבל מעטים יתעקשו לרכוש את הזול ביותר. הענקת ערך גבוה מהמקובל בשוק בעלות שהיא בתוך התחום המקובל, תבטיח ללקוח קבלת ערך משמעותי ממך והחברה שלך.
שהלקוח יקבל ערך מוחשי מהשימוש
60% מהאנשים מתקשים לחוות, כשמדובר רק ברעיון או מילים. תנו לאנשים להרגיש את הרך שאתם נותנים בחושים. במישוש, בריח, בראיה, בשמיעה ובטעם. ככל שתצליחו להתחבר יותר לחושים של אנשים, כך יקלטו אתכם ויתחברו טוב יותר.
ליצור ביטחון ותפיסה ללקוח שהמוצר מתאים לצרכיו
קרה לכם שחזרתם הביתה עם בגד שרכשתם וקיבלתם מהיקרים שלכם תגובות מלוכסנות? .... ומצאתם עצמכם מחזירים לחנות? זה יכול לקרות גם עם אתר אינטרנט, רכב, פוליסת ביטוח או תוכנה. לקוח שחושש שהמוצר לא יתאים לו, יירתע מרכישה. דאגו שהמוצר שלכם יתאים ללקוח, ושהלקוח יידע את זה.
פרק נוסף שיעניין אותך: 22 חוקים בשיווק שבלתי ניתנים להשתקה
ליצור ביטחון ללקוח שאין סיכונים בעשיית עסקים איתך
מה אם לא תעמוד בהבטחתך? ואם תקבל כסף אך לא תספק את הסחורה? או תפשוט רגל? או סתם תאחרו בזמנים או לא תעמדו בציפיות....... קשה לתת אמון באנשים שלא מכירים היטב ולא מכירים את ההיסטוריה שלהם. מיתוג מאוד עוזר בזה ויצירת קשר וקישורים חוזרים, עם הפניות ומידע, שמגדילים את תחושת ההיכרות.
להמשיך להעביר ללקוח מסרים על הערך הרב ברכישה, לאחר המכירה
אחת התופעות הידועות בשיווק ומכירות היא Buyer's Remorse, כלומר, שהלקוח מרגיש חרטה על הרכישה לאחר ביצועה ומשדר לעצמו חוסר ביטחון בהחלטה. לכן חשוב ללוות את הלקוח בתקופה שלאחר הרכישה בחיזוקים נוספים לכך שהרכישה הייתה נכונה מבחינתו ושהלקוח מקבל ערך גבוה מהרכישה.
#managementconsulting #executivecoaching #leadership #productivity
#strategy #negotiation #personaldevelopment #networking #lean
#projectmanagement #gettingthingsdone #business
#operationsmanagement #grit #stoicism #sales #profit
#businessstrategy #entrepreneurship
#startups #bodylanguage #leanstartups #israel #startupnation
#personalbranding