כלים ושיטות עבודה להגשמת יעדים.
כשעסק הוא נכס, הבעלים נהנה מחופש אישי וכלכלי. המאמרים הם כמו מאמן עסקי עבורך לפיתוח העסק וקידום הקריירה. קראו ותהנו.
לסיוע בהעמקה וביישום, אפשר ליצור קשר בקישורים - בברכה, רון נזר
השאלות שלפיהן המשקיעים בסטרטאפ מחליטים
קבל קישור
Facebook
X
Pinterest
אימייל
אפליקציות אחרות
-
"הון סיכון היא צורת השקעה אופטימית. בכך יתרונה ובכך חסרונה" - ניל בלומנטל
למשקיעים בסטרטאפ קיים הרבה חוסר וודאות וסיכון שנובע מהשוק, מטכנולוגיה ומאנשים. המשקיעים רוצים לקחת את הסיכונים האלו, עבור הסיכוי לרווח מאוד גבוה וחריג בעתיד. כך שההצלחה של סטרטאפ לגייס השקעה, תלוי הרבה ביכולת להציג את המיזם באופן מאוד מבטיח, אך גם שמצמצם את הסיכונים השונים, ומקל על משקיעים לבחור להשקיע ולהיות חלק ממנו. המשקיעים רוצים לראות פוטנציאל להחזר גבוה בסדרי גודל לעומת השקעתם, דרך ברורה ובטוחה להגיע לשם, וכמה שפחות סיכונים בדרך. ובעיקר שהסיכונים ידועים, מטופלים וממוזערים.
ישנם שאלות אוניברסליות, שתמיד צריכות מענה, גם אם לא נשאלות במפורש, ולכן חשוב מאוד שבהקמת הצוות, בחירת השוק, הטכנולוגיות והיעדים, ובאופן הצגתו, יינתן מענה לכל השאלות באופן מלא.
1. מהי הבעיה שהמיזם פותר?
למיזם יש הצדקה לקיום וחזון, במידה והוא מכוון לפתור לאנשים בעיות, שהם מאוד רוצים לפתור. היזמים צריכים להכיר את הצורך לעומק, מתוך היותם מנוסים בתחום, היכרותם עם לקוחות שממתינים לפתרון ועקב מחקר מידע וקשרים. מיהו הלקוח האידאלי, שהפתרון שמציע המיזם הוא הטוב ביותר עבורו ויש לו רצון ויכולת לשלם עבורו?
לא מספיק להיות עם תשובה, אלא חשוב להביא לה סימוכין משמעותיים.
המשקיעים יתהו, למה הבעיה הזו צריכה פתרון? היזמים חייבים לדעת איך לקוחות פותרים את הבעיה כיום, או כיצד מתאימים את פעילותם כדי לחמוק מהבעיה או להקטין את השפעתה.
צריך להיות ברור שהפתרון של המיזם הוא העדיף והרצוי.
2. מהו שוק היעד?
רוב המיזמים המצליחים פונים לנישה מוגדרת מתוך כלל השוק. הנישה שאליה מכוון המיזם צריכה להיות מוגדרת היטב, כך שתשובות לשאלות המהותיות תהיינה חיוביות.
חשוב לוודא שהלקוחות בשוק מעוניינים בפתרון שמציע המיזם. אם יש פתרון קיים שהוא מספיק טוב, או שיש ללקוחות קושי להחליף פתרון, יתכן והקושי יהיה גדול מידי.
האם השוק מספיק גדול, כדי שיהיה סיכוי לייצר מספיק מכירות בכדי להחזיר את ההשקעות שבדרך? שוק מאוד מאוד גדול, של מיליארדי דולים בשנה, תמיד רצוי, אך לרוב עמוס אלטרנטיבות ומאבקים. שוק קטן, יכול לעורר חשש, אך גם יש בו יותר פוטנציאל להפך לפתרון מוביל וייחודי.
היזמים צריכים לדעת מיהם המתחרים, מה הם מציעים, בכמה וכיצד הם תורמים, מפריעים או מסכנים את הצלחת המיזם. המתחרים חוסמים את הכניסה לשוק ונלחמים, אך הם גם רוכשים פוטנציאלים או בני ברית פוטנציאלים לשיתופי פעולה. במהלך הצגת המיזם, צריך להציג כיצד ניתן לחדור לשוק ולהתגבר על חסמים.
גורל המיזם נמצא בידי האנשים שפעילים בו. נוסף לכך ברור וידוע מראש שיתגלו בעיות שונות, חסמים ואתגרים שהצוות צריך להתגבר עליהם בכדי לממש את מטרות המיזם.
המשקיעים ירצו לדעת מיהם חברי הצוות, ולהכיר את יכולותיהם, חזקותיהם וחולשותיהם. האם הם מאוזנים, בכישורים ויכולות? האם יודעים לחלק ביניהם את תחומי האחריות והמשימות הנדרשות? כיצד הם פועלי יחד בשעת לחץ? חברי הצוות צריכים להתנהל כחברה גדולה הרבה יותר, אבל בקטן. כך המשקיעים יביטו בהם ויוכלו להרגיש איך תפעל החברה כאשר צוות העובדים וכמות המשימות יגדלו פי 10 ויותר.
חשוב שחברי הצוות יכירו היטב את התחום ואת הדרך לביצוע המשימות שלפניהם.
אם הצלחת המיזם חשובה להם מאוד באופן אישי, רב הסיכויים שיהיו בעלי רמת האנרגיה, ההתמדה והחוסן הנדרשים. להורדה חינם, דף עבודה: תבנית תמצית מנהלים One Pager
4. כיצד ירוויח המיזם כסף?
מעבר למטרת העל, של לעשות את העולם טוב יותר, מטרת חברה עסקית היא תמיד ליצור הכנסות ורווחים לבעלים.
היזמים צריכים להיות ערוכים ומוכנים לענות על שאלות לא פשוטות, כמו: באילו מחיר ימכרו הפריטים והשירותים, כמה יחידות יימכרו ומתי?
כיצד ישווק המיזם, איך תיווצר מודעות של קהל הלקוחות האידיאליים, ומה יניע אותם לרכוש?
המיזם צריך לפתח תהליכים שהם מכונת כסף, שמייצרת תזרים מזומנים חיובי ורווחים, ומשקיעים רוצים לדעת מתי זה קורה, ואיך.
5. מתי ואיך אקבל החזר השקעה?
מיזם שמוכר ומציג רווחים, לא בהכרח מסוגל לשלם דיבידנדים לבעלים, למשך שנים ארוכות מאוד.
ערכת השווי שהיזמים מיחסים למיזם בעת גיוס השקעה, חייב להיות מתאים לתחום, לפוטנציאל העסקי, לאזור ולתקופת החזר ההשקעה.
המשקיעים שואלים את עצמם, מה יקרה עם בשלבים הבאים יחסר למיזם כסף. מאין ההשקעה הבאה או המימון יגיע?
והאם כדאי להמתין עד שהמיזם מצליח כלכלית, או שמתוכנן אקזיט מהיר יותר, למשקיע אסטרטגי, שירכוש את המיזם לאחר שהפיתוח יבשיל.
אם המיזם דומה למיזמים אחרים או חברות קיימות ומבוססות, קיים סימן שאלה גדול מאוד לגבי סיכויי הצלחתו ושגשוגו לטווח ארוך. המיזם חייב להיות ייחודי, בפתרון לכאב הלקוחות, בגישה לשוק, בטכנולוגיה שיוצרת יתרון, וכד'.
היזמים צריכים לתת מענה לשאלה, מהי ההשפעה של המיזם? האם המיזם ישנה במשהו את השוק והסביבה התחרותית? האם יהיה הידוע בתחומו? האם יגרום לחברות אחרות לשנות כיוון?
למיזם טוב, מצליחים ליצור יתרון לא הוגן. כלומר יתרון שלמתחרים או חקיינים, קשה מאוד להעתיק או לשחזר.
סרטון
הדרכה: הפיכת העסק להיות נכס לבעליו
7. האם המיזם הזה מתאים לנו? (המשקיעים)
לעקרונות ההשקעה שלנו? לתחומי ההתמחות שלנו? ליכולת שלנו להשפיע על הצלחת המיזם?
משקיעים כמעט תמיד מתמחים בסוג מסויים של מיזמים, שווקים או טכולוגיות. יש להם גם העדפות ערכיות, שמתאימות להם באופן אישי, או שיש להם חלק באטרקטיביות למשקיעים שלהם.
בנוסף, משקיעים פועלים על פי מודלים כלכליים והתפתחות עסקית שפיתוח לעצמם, ושונים בהעדפותיהם לגבי השלב בו נמצא המיזם בהתפתחותו במועד ההשקעה, משך הזמן המצופה להחזר ההשקעה, גודל המיזם, בשלות השוק וכד'.
מוכנים
לעבוד על השבחת העסק והפיכתו לנכס?
אוכל
לסייע בזיהוי הפערים, הכנת תכנית עבודה ומעקב אחר ההתקדמות, עד להצלחה.
צרו
קשר בהקדם!
צפו בראיון על תפקיד המנכ"ל בסטרטאפ:
למידע על ייעוץ, מנטורניג ואימון ליזמים, בעלי עסקים ומנהליםלא לפספס! הרשמו לקבל פרקים חדשים ומידע
עדכני
"אין סודות להצלחה. זו תוצאה של הכנה, עבודה קשה ולמידה מכישלון" - קולין פאוול לכל אחד מאיתנו יש חוזקות. וכשאנחנו יודעים מהן ויודעים איך להשתמש בהן, מגיעים לאפקטיביות ניכרת, מימוש הישגים והגשמת מטרות. כדאי להשקיע בזה, להכיר את עצמך ולאבחן את החוזקות שלך. וללמוד מתי ואיך להפעיל אותן באופן המיטבי. החוזקות ע"פ VIA מכון VIA פיתח מערכת סיווג של 24 חוזקות של אופי הנחשבות חיוביות מבחינה מוסרית, מוכרות בתרבויות בכל מקום, מספקות יתרונות לפרט, ומעלות טובות לקהילה אם הן נוכחות בשפע. מאורגנים תחת 6 סגולות-על של חוכמה, אומץ, אנושיות, צדק, מתינות והתעלות, תכונות אלו - כגון יצירתיות, יושר, עבודת צוות, זהירות, תקווה ורוחניות - מייצגות מרכיבים בעלי אופי טוב ובעל מוניטין התורמים לשגשוג האנושי. מסגרת החוזקות של VIA כוללת חוזקות אוניברסליות ומספקת אוצר מילים משותף לדיון ולטיפוח סגולות בצורה שיטתית כדי לסייע בהתפתחות חיובית ולעודד דוגמה למצוינות מוסרית על פני הקשרים וקהילות שונות. על ידי מיקוד של הערכה והתערבויות סביב הקטלוג הרב-ממדי הזה, שנבנה בהתחשבות, של מה שטוב בבני אדם, טיפוח האופי יכול ל...
"לא בכל בוקר, תהיה לך המוטיבציה לעשות את הנדרש. אל תסמכו על מוטיבציה, תסמכו על משמעת עצמית" - ג'וקו ווילניק לאנשים עם רמה גבוהה של משמעת עצמית יש יכולת גדולה יותר להגשים יעדים, לצלוח תקופות קשות ולקבל החלטות שמועילות להם, יותר מאשר אנשים ללא משמעת עצמית, שנוטים להיות אימפולסיביים או לא נאמנים לדרך. זה בא לידי ביטוי בבריאות, בקריירה, בעסקים ואפילו בזוגיות ובקשרים חברתיים. זה שגיליתי על עצמי את הכוח של משמעת עצמית ויצירת שגרות מנצחות, הביא הישגים שוב ושוב והעניק תחושה מעצימה של כוח על. הכל אפשרי, אם רק ניתן לדברים את המחוייבות ומספיק זמן. פיתוח יכולת גופנית באימון ותזונה, השקעות פיננסיות והגעה ליעדים כספיים, פיתוח עסק, רכישת מיומנות מקצועית חדשה, הגעה ליעד רומנטי. הכל אפשרי. גיליתי את זה עבורי, וזה אפשרי גם עבורך! יש אנשים שקל להם לפתח משמעת עצמית, שזה חלק מהאופי שלהם או החינוך מגיל צעיר, ואחרים שעבורם זה אתגר. אבל כולם יכולים להשתפר בזה, ובפרט שמתמקדים בתחומים מסוימים של החיים, ועם מטרות ממוקדות. זהו אחד הדברים שאפשר לחזק בתהליך פיתוח של ליווי ואימון מנהלים. החש...
"לעבוד קשה עבור דבר שלא אכפת לנו ממנו, נקרא לחץ. לעבוד קשה עבור דבר שכן אכפת לנו ממנו, נקרא תשוקה" - סיימון סינק מודל מעגל הזהב, של סיימון סינק Simon Sinek's Golden Circle framework, הוא ניסיון להסביר מדוע אנשים וארגונים מסוימים מצליחים לתת השראה לאחרים ולבדל את עצמם בהצלחה, ואחרים לא. תורת מדעי המוח, שעומדת מאחורי תיאוריית מעגל הזהב, היא שבני אדם מגיבים בצורה הטובה ביותר כאשר מסרים מתקשרים עם אותם חלקים במוחם השולטים ברגשות, בהתנהגות ובקבלת החלטות. על פי המודל מתחילים ב-"למה", ומשם ממשיכים ל-"איך" ולבסוף מגיעים ל-"מה", שהוא החלק הקל והברור ביותר לרוב הארגונים. אני פוגש בעלי עסקים ומנהלים שנראה שהם סגורים לגמרי בעניין וממוקדים באופן מאוד אפקטיבי, ואחרים שמתנהלים על פי הנדרש, אך ללא אותו מיקוד שמביא ללהט ופריצות דרך. אלו הם דברים שאפשר וצריך לעבוד עליהם. בכל תהליך של שינוי והתפתחות, אישית וארגונית, זו השאלה הראשונה והחשובה מכולם. צעד ראשון בכל פרויקט ייעוץ או אימון מנהלים. כל ארגון ועובד בארגון יודע מה עושים כדי לשמר על הפוזיציה והתפקיד. אבל ...
"שמור על חברייך לחברות, אך עבוד עם המוכשרים ובעלי היכולות" - רוברט גרין ב-1998 פרסם רוברט גרין Robert Greene את ספרו, כוח 48 החוקים The 48 Laws of Power. בספר מתוארים חוקים שמלמדים את הקורא כיצד לצבור כוח , לשמר אותו, להשתמש בו ולהתגונן מפני בעלי כוח אחרים, שחזקים מהם ושעלולים לאמלל את חייהם. גרין ניזון ממידע על פסיכולוגיה, סוציולוגיה, טכניקות ניהול ומשא ומתן ומדעי המדינה, ועל כתביהם של כמה מהוגי הדעות המשפיעים ביותר בהיסטוריה, כגון, ניקולו מקיאוולי סון טז ו קרל פון קלאוזביץ הוא מבודד מתוך הגותם את הנקודות החשובות ביותר והקשורות לצבירת כוח והשימוש בו. הספר הופיע בראש רשימות רבי המכר בתחום השיפור העצמי, במשך למעלה מעשור. אני נתקל שוב ושוב בקריירה ובתהליכי ייעוץ בחברות, באנשים שיכולים להיות בעלי כוח והשפעה רבה בארגון ובקריירה ועושים טעויות שלא מאפשרים להם להתממש. קורה גם הפוך. שאנשים שאין להם את הניסיון או התפקיד, ועדיין מצליחים לצבור כוח רב ולהשתמש בו ליצירת השפעה. לרוב הם בעצמם לא מבינים איך זה קורה. אז כדאי להתבונן באחרים ובעצמנו, ולנסות ליישם. 48 החוקים, ...
"פירמות מצוינות אינן מאמינות בהגעה למצוינות, אלא מתמקדות בתהליך שיפור מתמיד ושינוי מתמיד" - טום פיטרס מודל McKinsey 7-S, מאפשר לסנכרן שבעה אלמנטים שמשפיעים על הביצועים וליצור מהעסק יצירת מופת הרמונית. ✨ הוא מכוון ליצירת תשתית לקבלת החלטות ממוקדת ותרבות ארגונית חיובית ונמרצת! 💥 💡 נכיר את התבנית ואת שורשיה, השפעתה והיישומים שלה בעולם האמיתי וע"י מותגים וחברות ענק מוכרות וכיצד ליישם בעסק שלכם. על מודל 7-S ה-McKinse נוצר על ידי McKinsey & Company חברת הייעוץ, מסגרת זו משלבת רעיונות מתחומים שונים כמו ניהול וסוציולוגיה כדי ליצור מודל הוליסטי. דמיינו שבעה חלקי פאזל: אסטרטגיה (תוכנית התמונה הגדולה), מבנה (איך דברים מאורגנים), מערכות (הגלגלים שגורמים לזה לעבוד), ערכים משותפים (במה החברה מאמינה), מיומנויות (במה הצוות טוב) , צוות (האנשים שגורמים לזה לקרות), וסגנון (איך דברים נעשים). כך זה עובד: ראשית, בוחנים את העסק כדי לראות מה עובד ומה צריך תשומת לב. לאחר מכן, יוצרים תוכנית לתקן את הבעיות ולשפר את הדברים. לבסוף, מפעילים את התוכנית וצופים בעסק פורח. כשכל החלקים האלה מתאחדים...
"אנחנו לא מתעלים לרמת הציפיות שלנו, אלא שוקעים לרמת האימון שלנו" - ארצ'ילכוס יצא לכם לעשות מצגת, לשבת בישיבה חשובה או להיות במפגש נטוורקינג או אפילו דייט, בו חשוב לכם מאוד לעשות רושם טוב, ולא הייתם בטוחים מה לעשות עם הידיים? זה קורה לרבים מאיתנו. ידיים הם מרכיב משמעותי בשפת גוף, שקובעת איך אנחנו נראים לאחרים יותר מאשר המילים שאנחנו אומרים. כדאי לעשות את זה נכון. מה עושים עם הידיים? שליטה בתנועות הידיים במצבים שונים היא מורכבתת מכיוון שזהו משחק של יחסי גומלין מורכבים בין נורמות תרבותיות, רגשות ושליטה עצמית במודעת. מחוות לא מכוונות כמו התעסקות בבגד, בחפץ או בגוף או הסתרת ידיים יכולות להקרין עצבנות או חוסר ביטחון, בעוד שזרועות שלובות עשויות לרמז על אי הסכמה או התגוננות וסגירות. לעומת זאת, כפות ידיים פתוחות ואצבעות בצורת פרמידה יכולות לשדר אמינות וסמכותיות (אבל רק במידה), בעוד מחוות המשקפות את הדיבור יכולות לחזק האמינות וקליטת המסר בבהירות. המפתח טמון בהבנת ההקשר ובבחירה מודעת של תנוחות ידיים שמתאימות למסר הרצוי. פרק שיעניין אותך: קוד התקשורת - כללים פשוטים לתקשורת אפקטיבי...
"אדם יכול להשיל את עורו שבעים פעם, ועדיין לא יוכל לומר, זה אני!" - ניטשה הספר "לחשוב מהר לחשוב לאט" Thinking Fast and Slow, על פסיכולוגיה התנהגותית, התייחסות אנשים למידע וקבלת החלטות מאת דניאל כהנמן Daniel Kahneman, השאיר בי רושם רב. דניאל כהנמן הוא פסיכולוג ישראלי שזכה בפרס נובל ב-2002 בכלכלה. במידה רבה מחשיבים את כהנמן כאבי הכלכלה ההתנהגותית. בעיניי זה אחד הספרים החשובים והמכוננים לכל מי שעובד עם אנשים וצריך להבין איך הם מבינים מידע ומקבלים החלטות. אלו דברים שאנחנו פוגשים ביומיום. עובדים, בעלי עסקים ומנהלים צריכים לבחון מידע ולקבל החלטות שיובילו לפעולות. וכל כך הרבה פעמים ההחלטה שגויה ביחס למידע. אנשים חיים עם זה, כי בכל יום נחשפים להרבה מידע ומתקבלות הרבה החלטות. אבל ישנן החלטות גדולות ובעלות משמעות ארוכת טווח מידי פעם, וכדאי להבין איך המנגנון שלנו ושל אחרים עובד, בכדי לתת את תשומת הלב הנכונה, שתוביל למסקנה נכונה ופעולה נכונה ומועילה במיוחד. הספר מכיל כמה מושגים חשובים מאוד בנוגע לאופן בו אנשים מקבלים החלטות. ניתן להבין מדוע בני אדם עושים שג...
"המהות של אסטרטגיה היא שחייבים להציב גבולות למה שמנסים להשיג" - מייקל פורטר מכירים עסק שמתקשה להשיג יתרון תחרותי בענף? שכל הזמן רודפים אחרי ונאבקים עם המתחרים, לא מצליחים לבדל מוצרים או שירותים וסובלים מכך שהתחרות ממוקדת מחיר? 💥😱 זה מאוד נפוץ! עסקים רבים מוצאים את עצמם במצב דומה, אך החדשות הטובות הן שיש פתרון. 💎 מודל תכנון האסטרטגיה של מייקל פורטר ידוע בקרב מקצועני עולם העסקים ככלי להשגת יתרון תחרותי והצלחה ארוכת טווח. על ידי הבנת חמשת הכוחות ויישום אסטרטגיות גנריות, עסקים יכולים ליצור ולממש תוכנית אסטרטגית המותאמת לחוזקות ולמשאבים הייחודיים שלהם ולתנאי השוק. 🎯 בעוד שהיתרונות רבים, יישום אסטרטגיה מוצלח אינו חף מסיכונים וקשיים. צעדים שגויים בגיבוש וביצוע עלולים להוביל להחמצת הזדמנויות, לבזבוז משאבים ואפילו לכישלון עסקי. 💡 נסקור את המודל של פורטר, את הסיכונים והיתרונות, ונספק מדריך ליצירה וביצוע של אסטרטגיה עסקית מוצלחת. 🚀 פרק זה יתן לכם הבנה מעמיקה כיצד למנף את התכנון האסטרטגי כדי להשיג את היעדים העסקיים ולשפר את השורה התחתונה. 💰💰 החשיבות של אסטרטגיה עסקית גיבוש ויישו...
"רווחים מגיעים מלקוחות חוזרים. מלקוחות שמספרים על המוצר או השירות שלך ומביאים את חבריהם" - אדוארדס דמינג לאחר מלחמת העולם השנייה, מצב הכלכלה היפני היה גרוע ביותר. תשתיות ומפעלים היו הרוסים, המוטיבציה הייתה ירודה ורמת האיכות נמוכה. ד"ר דמינג, סטטיסטיקאי, הגיע ליפן לעזור לממשלה לערוך מפקד עם. היפנים מיד הבינו את הפוטנציאל הגלום בשיטות המדידה, עבודה וניתוח שהציע דמינג, והחליטו לשלב את הייעוץ שלו בשיקום התעשייה. לאחר אימוץ התורה של דמינג, חברות כסוני, פוג'י וטויוטה החלו לצמוח במהירות, להיות ידועות באיכות המוצרים ולהפוך למובילות שוק עולמיות, עד היום. דמינג התחיל תנועת שינוי ושיפור בתעשייה העולמית שלימים נקראה TQM Total Quality Management בהמשך, התפתחו התורות והעקרונות שיצר דמינג לתקני איכות כדוגמת ISO9001, Six Sigma, Lean, Agile ואחרים. העקרונות של TQM להלן עקרונות המפתח של TQM: מיקוד לקוח : TQM שמה דגש חזק על מתן מענה לצרכי הלקוחות ועל מעבר לציפיותיהם. ארגונים צריכים לשאוף להבין את דרישות הלקוח, לאסוף משוב ולעשות מאמצים מתמשכים כדי לשפר את שביעות רצון הלקוחות. ש...
"רכז את כל מחשבותיך במשימה שלפניך. קרני השמש לא שורפות אלא אם הן מרוכזות" - אלכסנדר גרהם בל אחד הצעדים הראשונים בניהול פרויקט הנו רישום כל הפעולות, השלבים ותתי השלבים שצריכים להתבצע, לקבוע לכל אחד משך זמן צפוי ולקבוע את הסדר בו נדרש לבצע את הפעולות. תרשים הגנט הנו כלי נפוץ להצגה חזותית של כל הפעילויות שצריכות להתבצע ואת מיקום על ציר הזמן. מהו תרשים גנט? תרשים גנט הוא סוג של תרשים עמודות הממחיש לוח זמנים של פרויקט. זהו תרשים עמודות אופקי המציג את תאריכי ההתחלה והסיום של משימות, כמו גם את התלות שלהן. תרשימי גנט משמשים למעקב אחר התקדמות הפרויקטים ולזיהוי עיכובים אפשריים. תרשימי גנט נקראים על שם הנרי גאנט, מהנדס ויועץ ניהול אמריקאי שפיתח את התרשים בתחילת המאה ה-20. תרשימי גנט הם אחד מכלי ניהול הפרויקטים הפופולריים ביותר, והם משמשים עסקים בכל הגדלים. היתרונות של שימוש בתרשימי גנט: הם עוזרים להמחיש את לוח הזמנים של הפרויקט ולזהות עיכובים אפשריים. ניתן להשתמש בהם כדי לעקוב אחר התקדמות הפרויקט ולזהות משימות שנמצאות בפיגור בלוח הזמנים. ניתן להשתמש בהם כדי להקצות משאבים ולהבטיח שה...