על הדרך לניצחון ע"פ ירדן ג'רבי
"התהילה שלנו אינה בלא להיכשל, אלא בלקום כל פעם אחרי שנפלנו" - אימרת ג'ודו
ירדן ג'רבי הרשימה אותי יותר ויותר ככל שהתקדמה בסדרת הריאליטי השרדות. התחברתי לתפיסת המציאות השקולה והקרה שלה, להתמדה בדרך ולאופן בו ביצעה משימות.
נפש האלופה ניכרה בה בכל מעשיה, והיה מעניין לצפות, לאבחן דפוסים ולאסוף תובנות.
אספתי שש תובנות בולטות שיכולות לשמש כל אחד מאיתנו בדרכנו להיות אלופים בתחום ובעיסוק שלנו.
לעסוק באהבה
מספרים שההורים של ירדן שלחו אותה בגיל שש לחוג ג'ודו ולחוג בלט, וההתאהבות בג'ודו הייתה ממבט ראשון. כשעוסקים במה שאוהבים, קל להביא לעיסוק תשוקה, כוחות והתמדה.
הרבה אנשים מוצאים את עצמם עוסקים לפרנסתם בתפקיד שלא מממש את שיא החוזקות שלהם ואינו התחום האהוב עליהם. אחת הסיבות היא שאת הדבר בו אנשים הכי טובים והכי אוהבים, הם מוכנים לעשות גם בחינם, ולא מחפשים ממנו פרנסה.
התובנה היא שאם יש תחום שאתם מאוד אוהבים ומצטיינים בו, אל תשאירו אותו כתחביב אלא תפעלו לעסוק בו עם מלוא התשוקה.
פרק נוסף שיעניין אותך: כיצד תרכוש ידידים והשפעה בחברה
התמדה
ירדן התמידה באימונים 22 שנה, מספר פעמים ביום, עם הקפדה על תזונה מסויימת, משטר שינה מסויים והתנהלות שמכוונת מטרה. התמדה במאמץ קבוע ומתמשך, בקצב גבוה, אך שאפשר להתמיד בו, וללא הפסקות משמעותיות.
התמדה ומשמעת עצמית תמיד מנצחים כישרון או התלהבות, וכשהם מגיעים יחד, כמעט הכל אפשרי במשך הזמן.
מיקוד
ירדן עברה ללמידה מהבית כשהפעילות בג'ודו לא איפשרה לה ללכת ללימודים בבית הספר. היא וויתרה על בילויים ופעילויות פנאי אחרות הנפוצות אצל בני גילה. במשך 22 שנה, הג'ודו היה כל עולמה, מבחירה אישית שלה.
המיקוד הכל כך מדויק וחד של ירדן הביא לכך שהאנרגיה שלה לא התבזבזה לכיוונים ודברים שלא קידמו את השתפרותה בג'ודו.
מיקוד, הוא הבעיה הנפוצה אצל יזמים, מנהלי עסקים, סטארטאפיסטים, אנשי פיתוח ובכלל. אנשים לא רוצים לוותר על דברים, ובטוחים שיש להם כוח וזמן לגם וגם. אנשים גם חוששים שאם יתמקדו רק בדבר אחד, יפספסו הזדמנויות אחרות.
אבל המציאות מוכיחה שמיקוד הוא אחד המפתחות העיקריים להצלחה והשגת מטרות ארוכות טווח.
להורדה חינם, חוברת עבודה: לגלות את הייעוד שלך IKIGAI
נאמנות
ירדן התחילה להתאמן אצל מאמן צעיר, בן 23, שני הרשקו. המיוחד היא שהיא הייתה נאמנה לו, והוא לה במשך 22 שנה, כולל הגעה להישגים כזכייה באליפות העולם ומדליה אולימפית.
לנאמנות הדדית, אמון שנבנה עם הזמן והחוויות המשותפות, והלמידה שנעשית במהלך הזמן יחד יש ערך עצום ביצירת צוות שיכול לשרוד ולהתגבר על כל קושי, ללא צורך של האנשים לשמור על עצמם, כי הם בטוחים שלא יבגדו בהם או ינטשו אותם.
ההכרות הארוכה גם מאפשרת תקשורת מאוד מלאה ויעילה, כי כל אחד מבין את השני עד רמת שפת גוף, ומשמעות של מילה אחת בסיטואציה מסויימת.
לקום מחדש
ירדן הפסידה בהמון קרבות בחייה כג'ודאיסטית. כנראה הפסידה לא פחות מאשר ניצחה ואולי יותר, באימונים ובתחרויות. היא לא ראתה בהפסד כישלון אישי, או ערור ליכולות שלה או לביטחון העצמי, אלא חוויה שצריך ללמוד ממנה ולהשתפר בעקבותיה.
כל נפילה היא הזדמנות לקום ולהתחיל להתכונן, להתאמן ולהילחם מחדש. אין מה להתעכב על נפילה או הפסד, אלא רק לקחת ממנו מה שאפשר ולהמשיך. נופלים המון המון פעמים עד שמצליחים לממש מטרה או יעד קשה. תשאלו כל תינוק שלומד ללכת.
פרק נוסף שיעניין אותך: עשרה טיפים להגברת נוכחות כריזמטית
להתרגל לכאב
ירדן סיפרה שאחד הדברים המוזרים שקרו בפרישה היא שקמה בבוקר ושום דבר לא כואב.
במשך כל הקריירה שלה תמיד משהו כאב, וזה לא שינה לה את סדר היום או המוטיבציה. היא ציינה שגדלה על המשפט 'כאב זה הדרך של הגוף להיפטר מחולשות'".
אי אפשר לברוח מזה ולא צריך לצפות למשהו אחר. תמיד כשפועלים למען יעד ומטרה, כשלומדים ומשתפרים, כשמתחרים, כשפורצים את הגבולות של עצמנו, תמיד קשה, תמיד כואב, תמיד נכנסת המחשבה לראש שאולי זה יותר מידי או לא ייגמר, או גדול עלינו. והפתרון הוא פשוט, להתרגל לכאב.
הכתבה מערוץ 13
https://13news.co.il/item/news/domestic/culture-entertainment/jordan-gerbi-1122065/
לא לפספס! קבלו פרקים חדשים ומידע עדכני
לאימייל: לחצו כאן
לאוסף הפתגמים על מנהיגות וניהול לחצו כאן
לתוכן העניינים לחצו כאן
לרשימת הפרקים לחצו כאן
צפו בסרטונים ב YouTube לחצו כאן
התחברו איתי ב Linkedin לחצו כאן
עקבו אחריי ב Instagram לחצו כאן
עקבו אחריי ב Twitter לחצו כאן
לשליחת הודעת Whatsapp עכשיו לחצו כאן
לשליחת הודעה בטלגרם עכשיו לחצו כאן
למידע על ייעוץ, מנטורניג ואימון ליזמים, בעלי עסקים ומנהלים
- לחצו: סטרטגו 360
צרו קשר לתיאום שיחת התייעצות ללא עלות: