מודל ACE: מתווה להבנה עמוקה ופעולה


 "כל התקדמות גדולה במדע נולדה מתוך תעוזה חדשה של דמיון" - ג'ון דיואי

כמות המידע המציפה אותנו דורשת גישה סדורה למעבר על כל השלבים בעצמנו, כולל איסוף, בירור מהימנות ועימות השערות ולבסוף פרשנות וסינטזה לפעולה.


המציאות של היום: אתגרים שדורשים הבנה מעמיקה

בעידן המודרני, אנו מוצפים במידע בקצב מסחרר. מורכבות הולכת וגוברת אופפת כל תחום בחיינו - מכלכלה גלובלית ועד ליחסים בין-אישיים. אנו נתונים ללחצים עצומים, הן כפרטים והן כחברות, לקבל החלטות מהירות ומדויקות בתנאי אי-ודאות. בתוך הכאוס האינפורמטיבי הזה, קל ליפול לקורבן של קונספציות מוטעות, הטיות קוגניטיביות וחשיבה שטחית.

רמות הבנה שטחיות, אף שהיו אולי מספקות בעבר, אינן מספיקות עוד. החלטות גורליות, בין אם הן אישיות, עסקיות או מדיניות, דורשות כיום הבנה מעמיקה יותר של הסיטואציה, של הכוחות הפועלים ושל ההשלכות האפשריות. טעות קטנה בהבנה, פרשנות שגויה של נתון, או התעלמות מפרט קריטי - עלולים להוביל לכישלונות מהדהדים ולאובדן משאבים יקרים.

כדי לנווט במבוך המורכב של המאה ה-21, אנו זקוקים למצפן שיכוון אותנו אל עבר הבנה בהירה ופעולה מושכלת. בעולם רווי אי ודאות, מודל ACE מציע דרך בהירה ומובנית להפוך מידע לפעולה מושכלת. מודל זה מהווה כלי רב ערך להתמודדות עם אתגרים אלו, ומספק מסגרת סדורה להשגת רמות הבנה גבוהות יותר, החיוניות לקבלת החלטות נכונות ולפעולה אפקטיבית בכל תחומי החיים.


יעניין אותך לקרוא:    לעשות בחירות טובות ולחיות איתן בשלום במודל CHOICE


האתגר: שיטה להבנה בעולם מורכב

ההתקדמות מרמת הבנה שטחית לעומק מהותי היא מסע הכרחי בעולמנו המורכב. רבים מאיתנו מסתפקים בהצצה חטופה על פני השטח, קולטים פיסות מידע מבודדות ומסיקים מסקנות נמהרות. אך הבנה שטחית זו, על אף שהיא עשויה להספיק לסיטואציות פשוטות, הופכת למכשול של ממש כאשר אנו ניצבים מול אתגרים מורכבים יותר. כאן טמון ההבדל המהותי בין הבנה שטחית למעמיקה: הראשונה משאירה אותנו שבויים בקונספציות ראשוניות, בעוד השנייה פותחת בפנינו צוהר לעולם רחב ועשיר של פרשנויות אפשריות.

קחו לדוגמה החלטה עסקית גורלית - השקעה בשוק חדש. הבנה שטחית תתמקד אולי בנתונים מאקרו-כלכליים גולמיים ובכותרות עיתונאיות. לעומת זאת, הבנה מעמיקה תחייב חדירה לניואנסים התרבותיים, ניתוח מעמיק של התחרות, הבנת הצרכים המקומיים ושיקול דעת רחב של גורמי סיכון. באופן דומה, בזירה המדינית, התבוננות שטחית בסכסוך בין מדינות עלולה להצטמצם לתיוג פשטני של "טובים" ו"רעים". אך הבנה מעמיקה תחשוף רבדים היסטוריים, פוליטיים וחברתיים מורכבים, שבלעדיהם כל ניסיון לפתרון יהיה חלקי וחסר סיכוי. גם ברמה האישית, קבלת החלטות בנוגע לעתידנו המקצועי או הזוגי, בהסתמך על הבנה שטחית של רצונותינו וצרכינו, עלולה להוביל לבחירות מצערות ולתקיעות במקום.

הנזק הפוטנציאלי מהחלטות המתקבלות על בסיס הבנה לקויה הוא עצום. הוא עלול להתבטא באובדן כלכלי, נזק תדמיתי, סכסוכים מיותרים, ואף פגיעה באיכות החיים ורווחה אישית. ההבדל בין הבנה שטחית למעמיקה הוא לעיתים ההבדל בין הצלחה לכישלון, בין שגשוג לאסון. לכן, השאיפה להבנה מעמיקה אינה מותרות אינטלקטואלית, אלא תנאי הכרחי לפעולה נכונה ומושכלת בעולם מורכב.


יעניין אותך לקרוא:    השפעת סדר קבלת מידע על קבלת החלטות


רקע למודל ACE: שורשים פסיכולוגיים, פילוסופיים וניסיון מעשי

מודל ACE, על אף פשטותו המובנית, נטוע עמוק בשורשים פסיכולוגיים, פילוסופיים ובניסיון מעשי רב שנים.

הבסיס הפסיכולוגי של המודל מכוון להתמודד עם הטיות קוגניטיביות טבעיות המקשות עלינו לחשוב בצלילות. לדוגמה הטיית האישור, גורמת לנו לחפש ולאמץ מידע שתומך בדעותינו הקיימות, תוך התעלמות מראיות סותרות. קונפורמיות, הרצון להשתייך ולהתקבל לקבוצה, עלולה להוביל לחשיבה קבוצתית שבה ביקורת עצמית נחלשת וקבלת החלטות נפגמת. מודל ACE מציע מסגרת חשיבה מובנית שמטרתה לנטרל את ההשפעות השליליות של הטיות אלו, ולכונן תהליך ניתוח אובייקטיבי ורציונלי יותר.

במישור הפילוסופי, מודל ACE יונק משורשי החשיבה הביקורתית והספקנות המתודית. כבר הפילוסופים היוונים הקדמונים הדגישו את הצורך בחקירה מעמיקה ובבחינה ביקורתית של הנחות יסוד. המסורת הספקנית, שהתפתחה מאוחר יותר, קראה לערעור על כל טענה שאינה נתמכת בראיות מוצקות ולחיפוש מתמיד אחר האמת, גם אם היא חמקמקה וקשה להשגה. מודל ACE מאמץ גישה זו, ומעודד שימוש בשיטות סדורות לאיסוף ראיות, בירור עובדות ופיתוח השערות מתחרות, כדרך להגיע להבנה מהימנה יותר של המציאות.

התגבשותו של מודל ACE לכדי מתודה סדורה לא הייתה תאורטית בלבד. הוא צמח מתוך ניסיון מעשי עשיר של אנשי מקצוע מתחומים שונים: מנתחי מודיעין שנאלצו לקבל החלטות גורליות בתנאי לחץ ואי-ודאות, היסטוריונים שביקשו לפענח אירועי עבר מורכבים, מדענים ששאפו לחשוף את סודות הטבע באמצעות ניסוי ותצפית, ואף מנהלים ועסקים שניצבו בפני אתגרים תחרותיים מורכבים. ניתן להזכיר כאן את עבודתה החלוצית של ריצ'רדס הייר (Richards Heuer), אנליסט מודיעין ותיק, שפיתח וקידם את השימוש במודלים של חשיבה אנליטית, ובכלל זה את מודל Analysis of Competing Hypotheses, ככלי מרכזי בעבודת קהילת המודיעין האמריקאית. מודל ACE, כפי שאנו מכירים אותו כיום, הוא פרי של סינתזה בין רעיונות פסיכולוגיים ופילוסופיים עמוקים לבין לקחים שנלמדו מניסיון מעשי בשדה.


יעניין אותך לקרוא:    5 כשלים שפוגעים בחשיבה רציונלית


יתרונות מודל ACE: התקדמות ברמות ההבנה

מודל ACE אינו רק עוד כלי ניתוח נתונים; הוא מפתח לשינוי תפיסתי עמוק. בכוחו של מודל זה טמון הפוטנציאל להפוך אותנו מחובבנים בחיפוש מידע למאסטרים בהבנתו. אחד היתרונות הבולטים של ACE הוא יכולתו לסייע לנו להתמודד ישירות עם הטיות קוגניטיביות, אותן מלכודות חשיבה שטמונות בנו כולנו. על ידי הנחיה מובנית וסדורה, המודל מאלץ אותנו לבחון את הראיות בצורה אובייקטיבית יותר, ולצאת ממעגל הקיבעון המחשבתי.

הגישה המובנית של מודל ACE מעניקה יתרון עצום בניתוח מידע מורכב. במקום להתפזר בין מקורות מידע שונים ולנסות לגבש תמונה באופן אינטואיטיבי, המודל מציע שלבים ברורים ומאורגנים, המובילים אותנו צעד אחר צעד לעבר הבנה מעמיקה יותר. יתרון מרכזי נוסף טמון בבחינת מגוון השערות מתחרות. על ידי עידודנו לפתח ולבחון מספר הסברים אפשריים לסיטואציה, המודל פותח צוהר לחשיבה יצירתית וחדשנית, ומונע מאיתנו להתקבע על פרשנות אחת ויחידה, שלעיתים קרובות מתבררת כלא מספקת ואף שגויה.

כתוצאה מכך, מודל ACE משפר באופן דרמטי את איכות ההחלטות שלנו. על ידי צמצום ההשפעה של הטיות, ובאמצעות הנחיה לבחינת מגוון רחב של אפשרויות, המודל מפחית את הסיכון לקבלת החלטות אימפולסיביות או מוטות קונספציה. התהליך ההדרגתי של המודל, מאיסוף ראיות גולמיות ועד לסינתזה ופעולה, מאפשר לנו להתקדם באופן שיטתי ברמות ההבנה, ובכל שלב לבסס את התובנות על בסיס איתן של מידע מנותח ומאומת. מודל ACE אינו רק כלי ניתוח, אלא מסגרת חשיבה המאפשרת לנו לראות מעבר למובן מאליו ולהגיע לתובנות עמוקות יותר. הוא כלי עוצמתי המעצים אותנו להפוך לצופים חדים יותר, למנתחים מיומנים יותר, ולקובעי החלטות מושכלים ואפקטיביים יותר.


יעניין אותך לקרוא:    שגיאת הייחוס הבסיסית - בגללה אנחנו טועים בהבנת אנשים


שלב 1: איסוף ראיות - הבסיס האיתן

איסוף ראיות הוא השלב הראשון והקריטי במודל ACE, ומהווה את הבסיס האיתן לכל הניתוח שיבוא בעקבותיו. מהותו של שלב זה הוא יצירת תשתית מידע רחבה, מגוונת ומקיפה ככל הניתן, טרם החלת כל שיפוט או פרשנות מוקדמים. מטרתנו היא לאסוף את כל חלקי הפאזל הרלוונטיים, מתוך הבנה שחסר ולו חלק אחד עלול לפגום בתמונה השלמה.

הראיות שאנו מבקשים לאסוף יכולות להיות מסוגים שונים: ראיות גלויות, כמו מסמכים רשמיים ודיווחים פומביים, וראיות סמויות, כמו התנהגויות נסתרות או מידע ממקורות חשאיים. הן יכולות להיות איכותיות, כגון עדויות מילוליות ותיאורי מקרים, או כמותיות, כמו נתונים סטטיסטיים ומדידות מדויקות. חשוב לפנות למגוון רחב של מקורות מידע – החל מראיונות עם גורמים רלוונטיים ותצפיות בשטח, דרך ניתוח מעמיק של מסמכים וחיפוש קפדני במאגרי מידע, ועד קבלת חוות דעת מומחים בתחום.

במהלך איסוף הראיות, חיוני להקפיד על גיוון המקורות ועל עצמאותם. הסתמכות יתר על מקור בודד או על מקורות בעלי הטיה מובנית עלולה לעוות את התמונה ולהוביל למסקנות שגויות. תהליך איסוף הראיות כולל מספר שלבי ביצוע מפורטים: ראשית, יש להגדיר בצורה ברורה את שאלת המחקר או את הסיטואציה אותה אנו מבקשים לנתח. שנית, יש לאתר את מקורות המידע הרלוונטיים ביותר לשאלה זו. שלישית, יש לבצע איסוף שיטתי ומאורגן של הראיות, תוך הקפדה על תיעוד ושמירה של כל פיסת מידע בצורה נגישה ומסודרת.

איסוף ראיות יסודי הוא הבסיס לניתוח מוצלח. ככל שהבסיס רחב ואמין יותר, כך הסיכוי להגיע למסקנות נכונות גדל.


יעניין אותך לקרוא:    אומנות קבלת החלטות ללא חרטות


שלב 2: בירור עובדות ופיתוח השערות מתחרות - עיצוב הפרשנויות

לאחר שביססנו תשתית מידע רחבה בשלב איסוף הראיות, אנו פונים לשלב השני והמרכזי במודל ACE: בירור עובדות ופיתוח השערות מתחרות. מהות בירור העובדות היא תהליך קריטי של הפרדה בין מה שאנו יודעים בוודאות – העובדות המוצקות – לבין דעות, הנחות ופרשנויות שעלולות לטשטש את התמונה. מטרתנו היא לסנן "רעשי רקע", לזהות את הנקודות הקריטיות במידע שאספנו, ולמקד את הניתוח בעובדות המהימנות ביותר. טכניקות יעילות לבירור עובדות כוללות בדיקה צולבת של מקורות מידע שונים, השוואה בין גרסאות שונות של אותו אירוע, זיהוי סתירות פנימיות במידע, ושימוש במקורות מידע מהימנים ובעלי מוניטין.

לאחר שביררנו את העובדות, אנו ניגשים לפיתוח השערות מתחרות. מהותו של שלב זה הוא יצירת מגוון רחב של הסברים אפשריים לסיטואציה הנתונה. חשוב בשלב זה להימנע מהעדפה מוקדמת להשערה מסוימת, ולפתוח את הראש לכל כיוון מחשבה רלוונטי. מטרת פיתוח ההשערות היא למנוע קיבעון על הסבר יחיד, להרחיב את טווח החשיבה, ולעודד חשיבה יצירתית וגמישה. טכניקות שיכולות לסייע בפיתוח השערות כוללות סיעור מוחות פתוח, שימוש בתרחישים שונים ("מה אם..."), חשיבה "מחוץ לקופסה", והתייעצות עם מומחים מתחומים שונים ובעלי נקודות מבט מגוונות. מומלץ לפתח לפחות 2-3 השערות מתחרות, כדי להבטיח מגוון פרשנויות מספק.

שלבי הביצוע המפורטים של בירור עובדות ופיתוח השערות כוללים: ראשית, יש לבחון בקפידה את כל הראיות שנאספו בשלב הראשון, ולזהות מתוכן את העובדות המוצקות ביותר. שנית, יש לבצע הפרדה ברורה בין עובדות אלו לבין דעות, פרשנויות והשערות ראשוניות שעלולות לצוץ בשלב מוקדם. שלישית, יש לקיים סיעור מוחות יצירתי במטרה ליצור מגוון רחב ככל הניתן של הסברים אפשריים לעובדות שביררנו. ולבסוף, יש לנסח כל השערה בצורה ברורה ותמציתית, כך שתהיה קלה להבנה ולבחינה בשלב הבא.

פיתוח השערות מתחרות הוא ליבת מודל ACE. הוא מאפשר לנו להימנע ממלכודת החשיבה החד-ממדית ולבחון את המציאות מנקודות מבט שונות.


יעניין אותך לקרוא:    5 שאלות לפתרון בעיות וגילוי האמת


שלב 3: פרשנות, בחינת השערות והסקת מסקנות - לקראת פעולה

שלב הפרשנות, בחינת ההשערות והסקת המסקנות הוא פסגת מודל ACE, הרגע בו אנו ממצים את הפוטנציאל הטמון במידע שאספנו ובמסגרת החשיבה המובנית. מהות הפרשנות טמונה בניתוח קפדני של הראיות שנאספו, תוך התייחסות לכל השערה מתחרה שפיתחנו בשלב הקודם. מטרת הפרשנות היא לבחון את מידת ההתאמה של כל השערה לראיות הזמינות, לזהות את נקודות החוזק והחולשה של כל פרשנות, ולחשוף קווי דמיון ושוני בין ההשערות השונות. טכניקות פרשנות מגוונות עומדות לרשותנו בשלב זה, כולל ניתוח לוגי של השרשרת הסיבתית בכל השערה, השוואה ישירה בין ההשערות השונות על בסיס אותן ראיות, שימוש במטריצות הערכה מובנות למיפוי נקודות החוזק והחולשה, וחיפוש אחר "ראיות מכריעות" – אותן ראיות בעלות משקל ייחודי בהכרעה בין ההשערות.

לאחר שביצענו פרשנות מעמיקה לכל השערה, אנו פונים לבחינת ההשערות. מהות שלב זה היא הערכת הסבירות היחסית של כל השערה, בהתבסס על הראיות ועל הפרשנות שגיבשנו. מטרת בחינת ההשערות היא לדרג את ההשערות בסדר יורד של סבירות, לזהות את ההשערה הסבירה ביותר מבין כולן, ובמידת הצורך לפסול השערות שנתמכות בצורה חלשה או סותרות את הראיות באופן מובהק. טכניקות מרכזיות לבחינת השערות כוללות שימוש בטבלאות ניגוד (Analysis of Competing Hypotheses Matrix) המאפשרות מיפוי ויזואלי של הראיות ביחס לכל השערה, שקילה זהירה של ראיות התומכות וסותרות כל השערה, ובמקרים מתאימים אף שימוש בשיטות סטטיסטיות לכימות רמת הסבירות (במקרים בהם הנתונים מאפשרים זאת).

השלב האחרון הוא הסקת מסקנות. מהות הסקת המסקנות היא גיבוש מסקנה סופית וברורה, הנתמכת על בחינת ההשערות ועל הראיות שאספנו. מטרת הסקת המסקנות היא להגיע לקבלת החלטה מושכלת ומבוססת ראיות, לגבש תוכנית פעולה קונקרטית בהתאם למסקנה, ולתקשר את המסקנות בצורה ברורה ותמציתית לגורמים הרלוונטיים. שלב זה כולל גם סינתזה לפעולה – תרגום המסקנות הכלליות לצעדים מעשיים ומוגדרים, וגיבוש המלצות קונקרטיות ליישום.

שלבי הביצוע המפורטים של פרשנות, בחינת השערות והסקת מסקנות כוללים:

  1. ארגון הראיות בצורה ויזואלית ונוחה לניתוח, למשל במטריצה המשווה בין ההשערות השונות.
  2. ביצוע ניתוח מעמיק של כל ראיה בהקשר של כל השערה מתחרה, תוך זיהוי נקודות החוזק והחולשה של כל פרשנות.
  3. הערכת הסבירות היחסית של כל השערה, תוך שימוש בטכניקות מתאימות לדירוג השערות.
  4. הסקת מסקנה סופית וברורה, המבוססת על ההשערה הסבירה ביותר ועל תמיכת הראיות.
  5. גיבוש המלצות קונקרטיות לפעולה, הנגזרות מהמסקנה הסופית.

הפרשנות, הבחינה וההסקת מסקנות הם השיא של מודל ACE. זהו הרגע בו אנו הופכים מידע גולמי לתובנות ברורות ולפעולה יעילה.


יעניין אותך לקרוא:    אפקט האמת האשלייתית והדרך לא ליפול בו


יישום מודל ACE: תוכנית הפעלה מעשית

מודל ACE אינו רק כלי תיאורטי, אלא ערכת כלים פרקטית ליישום במגוון רחב של מצבים. כדי למצות את מלוא הפוטנציאל שלו, חשוב לדעת לזהות את המצבים בהם מומלץ להשתמש בו, ולפעול בצורה מסודרת ליישומו.

מתי מומלץ להשתמש במודל ACE? המודל מומלץ במיוחד במצבים המאופיינים ב:

  • מורכבות גבוהה: כאשר הסיטואציה כוללת גורמים רבים ושונים, קשרים מורכבים, והשפעות הדדיות.
  • אי ודאות משמעותית: כאשר קיים חוסר מידע, מידע סותר, או קושי להעריך את ההסתברות של תרחישים שונים.
  • קונפליקט בין פרשנויות: כאשר קיימות מספר פרשנויות אפשריות לסיטואציה, וקשה להכריע ביניהן באופן אינטואיטיבי.
  • לחץ זמן: גם במצבים לחוצים, מודל ACE יכול לסייע בקבלת החלטות מושכלות יותר מאשר הסתמכות על אינטואיציה בלבד.

שלבי עבודה ליישום מודל ACE:

  1. הגדרת הבעיה/סיטואציה: יש להגדיר בצורה ברורה ותמציתית את השאלה או הבעיה המרכזית אותה מבקשים לנתח.
  2. גיבוש צוות עבודה (אופציונלי): במקרים מורכבים, מומלץ לגבש צוות עבודה רב תחומי, שיאפשר נקודות מבט מגוונות.
  3. יישום שלושת שלבי מודל ACE:
    • איסוף ראיות: לאסוף מידע רלוונטי ממגוון מקורות, ללא שיפוט מוקדם.
    • בירור עובדות ופיתוח השערות: להפריד בין עובדות לדעות, ולפתח מספר השערות מתחרות.
    • פרשנות, בחינת השערות והסקת מסקנות: לנתח את הראיות בהקשר של כל השערה, להעריך סבירותן, ולהסיק מסקנה סופית.
  4. גיבוש מסקנות והמלצות לפעולה: לתמצת את המסקנות ולגבש המלצות קונקרטיות לצעדים מעשיים.
  5. יישום ומעקב אחר הפעולות: ליישם את ההמלצות ולעקוב אחר התוצאות, תוך ביצוע התאמות במידת הצורך.

מודל ACE הוא גמיש וניתן להתאמה למגוון רחב של סיטואציות. ניתן ליישם אותו באופן מלא או חלקי, בהתאם למורכבות המצב ולמשאבים הזמינים. העיקר הוא לאמץ את העקרונות המנחים של חשיבה סדורה, בחינת מגוון אפשרויות, וקבלת החלטות מבוססות ראיות.


יעניין אותך לקרוא:    העקרונות לקבלת החלטות נכונה ע"פ ריי דליו


כלי חזק בידכם: ACE - להבנה בהירה ופעולה אפקטיבית

במסענו להבנת מודל ACE, גילינו כלי רב עוצמה, המספק לנו יתרונות משמעותיים בהתמודדות עם אתגרי העולם המודרני. מודל זה, על שלושת שלביו המובנים, מעניק לנו מסגרת סדורה להתמודדות יעילה עם מורכבות, אי ודאות ולחץ מידע. הוא מאפשר לנו להתקדם באופן שיטתי מרמת איסוף הראיות הגולמיות, דרך בירור העובדות ופיתוח השערות מתחרות, ועד לגיבוש מסקנות ברורות והמלצות לפעולה אפקטיבית.

התרומה המרכזית של מודל ACE טמונה בשיפור דרמטי של איכות קבלת ההחלטות. על ידי צמצום השפעתן של הטיות קוגניטיביות, ועל ידי עידוד חשיבה ביקורתית ורב-ממדית, המודל מאפשר לנו לקבל החלטות מושכלות יותר, מבוססות ראיות, ובטוחות יותר בעצמן. בנוסף, מודל ACE מצייד אותנו ביכולת להתמודד עם מורכבות בצורה יעילה ומאורגנת יותר. הוא מספק לנו "ארגז כלים" מחשבתי המאפשר לנו לפרק סיטואציות מורכבות לגורמים, לנתח אותן לעומק, ולגבש תמונה בהירה ומקיפה של המציאות.

אנו חיים בעידן מאתגר, אך גם מלא הזדמנויות. היכולת להתמודד עם אתגריו של עידן המידע תלויה במידה רבה ביכולתנו להבין לעומק ולפעול בחוכמה. בעידן המידע, היכולת להבין לעומק ולפעול בחוכמה היא נכס יקר. מודל ACE מעניק לנו את המצפן הדרוש כדי לנווט במבוך המידע ולהגיע לחוף מבטחים. אמצו את מודל ACE ככלי נוסף וחשוב בארגז הכלים המקצועי והאישי שלכם, ותגלו כיצד הוא מסייע לכם להפוך למבינים טובים יותר, לקובעי החלטות מוצלחים יותר, ולאנשים אפקטיביים יותר בכל תחומי החיים.


יעניין אותך לקרוא:    לשגשג בעולם האקראי כשמחפשים וודאות


לא לפספס! הרשמו לקבל פרקים חדשים ומידע עדכני

לאימייל: לחצו כאן

 

צרו קשר!

לשליחת Whatsapp בקליק   לחצו כאן

 

צרו קשר לתיאום שיחת התייעצות ללא עלות: אימייל

 

לאוסף הפתגמים על מנהיגות וניהול לחצו כאן

לתוכן העניינים לחצו כאן

לרשימת כל הפרקים לחצו כאן

 

אתר מפורט על ייעוץ, מנטורניג ואימון ליזמים, בעלי עסקים

ומנהלים - לחצו: סטרטגו 360 

 

עקבו אחרי פרקים חדשים ב Instagram  לחצו כאן

 

צפו בסרטונים ב YouTube   לחצו כאן

התחברו איתי ב Linkedin לחצו כאן

 

עקבו אחריי ב Twitter לחצו כאן

 

עוד על ייעוץ עסקי וחומרים להורדה לעבודה עצמית באתר:

Stratego 360 http://www.stratego360.com/


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

חוזקות האופי שלנו ע"פ VIA

12 דרכים לשיפור משמעת עצמית

מודל מעגל הזהב - סיימון סינק "התחל עם הלמה"

ספר: כוח - 48 החוקים של רוברט גרין 1-24

ניתוח אסטרטגי עם מודל 7-S של מקינזי

סודות שפת גוף - מה לעשות עם הידיים?

אסטרטגיה עסקית קלאסית ע"פ מייקל פורטר

ניהול איכות מוחלט - אדוארדס דמינג ומהפכת ה TQM

תרשים גנט Gantt Chart המסלול לפרויקט מוצלח

מבחן אישיות פשוט ושימושי DISC